2018. január 27., szombat

Anne Percin: A remény kalózai

Régi rossz szokásom, hogy nem nézegetem egy-egy könyv oldalszámát, így igencsak meglepődtem, hogy alig százhúsz oldalnyi olvasnivalót vettem. Nem sokáig tartott a csalódottságom ugyanis nagyon jópofa - a téma ellenére- és humoros a történet. Egy egyedülálló anyuka és lánya harca a mellrákkal.

Anya és lánya mindketten élik a maguk valós, és virtuális életüket. Tania vérfarkas és mindenfajta fantasy rajongó,anyuka pedig a tökéletes élete tökéletes pillanatait örökíti meg blogján. Nem mellesleg olvasmányairól is ír!
Tania persze kíméletlenül és nagyon viccesen tárja elénk a valóságot, például a gyönyörű színeben pompázó erdőt a házuk mellett, -ahol anyuka a blogja szerint imád sétálni - a valóságban a csodás rengeteg csupán egy lepukkant  lőtér.
 Ki tudja meddig alakíthatták volna a tökéletes anya lánya párost, csak hát az élet közbeszólt.
Tania pedig rádöbben, hogy felnőttet kell alakítania ha azt szeretné, hogy anyukája is higgyen a gyógyulásban.

Azért is tetszett a könyv mert nemcsak a szörnyű betegséggel lettek megtöltve a lapok, hanem az élet egészével, bonyolultságával, apró örömökkel. és megint meg kell említenem a humort, ami annyira remekül feltölti színnel a még komorabb oldalakat is, hogy nem lehet közben szomorkodni.
Tania imádnivaló karakter.

A szerző korábban nálunk megjelent könyveit is felveszem a listámra.


Értékelés:
4 cseresznyés ráksaláta az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése