2017. július 10., hétfő

Rena Olsen: Egy szót se szólj!

Nemcsak a fülszöveg de a könyv borítója is nagyon ígéretes volt,  rögtön megakad rajta az ember szeme. Nagyjából  sejteni lehetett, hogy mi körül forog majd a történet, ám Clara -nak sikerült meglepnie. Rég olvastam olyan történetet ami ennyire izgalmas volt és fogva tartott ugyanakkor  legszívesebben percenként megráztam volna a fiatal nőt.

Clara élt az életét, aztán egy napon családjára rátörik az ajtót, férjét elviszik, aki egyetlen jó tanáccsal szolgál, vagyis, hogy Clara egy szót se szóljon.

A történet magva a gyermekkereskedelem és a  prostitúció. Amitől viszont teljesen más aspektusból olvashatunk róla az Clara története.

 A könyv két részre tagolódik, a múlt és a jelen eseményei felváltva jelennek meg a lapokon. Így kapunk teljes képet arról, hogyan működhet az agymosás, egy bántalmazó kapcsolatban a ragaszkodás, és a szerelem. Arról nem beszélve, hogy Clara bizonyos szemszögből nézve éppúgy bűnös mint áldozat.

Sokszor megtapasztaltam már- persze teljesen más élethelyzetek kapcsán, - hogy mindenki azt tartja normálisnak amiben él, amiben felnevelkedett. Aztán ahogy más közegbe kerül, vagy éppen érik a személyisége úgy döbben rá, hogy mennyire normális, elfogadható az amiben eddig élt, amit normálisnak tartott.
Számomra Clara "ébredése" volt a legerősebb momentuma a történetnek. Az amit megtudott, és az, hogy mit kezd mindezzel a tudással.

Megdöbbentő, hogy az egész világon létezik a gyerek kereskedelem,és ez csak egyetlen olyan dolog a számtalan ember által elkövetett borzalmak közül, aminek soha nem szabadna megtörténnie.

Értékelés:
3,9 újra érő cseresznye az 5-ből!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése