2017. június 29., csütörtök

Ann Patchett: Útvesztők

Azóta vártam egy újabb könyvet a szerzőtől amióta a - már megszűnt -  Kelly kiadó kiadta a szerző Életszonáta könyvét. Sajnos eddig ez a két könyve jutott el hozzánk, remélem a Kossuth kiadó lesz az akinél Ann Patchett könyveit majd kereshetjük.

Dr.Marina Singh a Vogel gyógyszergyárban dolgozik. Orvosnak készült ám rezidens évei alatt egy esete tragikus véget ért, így az orvoslásnak hátat fordított. Munkatársa és barátja Brazilíába utazik a gyógyszergyár egyik fejlesztése miatt, ám a férfi meghal, amiről csak egy szűkszavú táviratot kapnak. Marina lesz az akinek válaszokért az Amazonas mellékfolyójáig kell utaznia.

Marina furcsa kapcsolata a főnökével, barátja halála, és a homály ami a titkos kutatást övezik mind arra sarkallja a nőt, hogy a lehető legrövidebbre fogja a látogatást.
Marina még az utazás előtt megtudja a titkos projekt részleteit, ő pedig bevallja főnökének, hogy rezidens évei alatt a mostani kutatást vezető, és soha el nem érhető Dr.Swenson kezei alatt dolgozott.

A helyszínre érve Marina csupa akadályba ütközik, Dr.Swenson-t mindenki foggal-körömmel védi a betolakodóktól, hetekig nézi a szállodai szobája falait, mikor végre felbukkan Dr. Swenson ám válaszokat nem ad, így Marina úgy dönt a dzsungelbe is kénytelen behatolni, ha csak barátja sírhelyét fel tudja keresni már nem utazott hiába.

Marina el sem tudta képzelni mi vár majd rá, így nemcsak Marina de az olvasó is tátott szájjal "nézi" a tenyérnyi lepkéket, a huszonnégy órás hangyát, az elképesztő mennyiségű esőt, amibe állva bele lehet fulladni, a Lakasi törzs tagjait, akik ugyan eltűrik a fehér embert, de soha ki nem ismerhetőnek bizonyulnak.
Ha nem lett volna egy csavar a történet végén akkor is azt mondom, hogy zseniális volt.
Kedvenc lett!

Értékelés:
5 amazonasi cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése