2016. január 18., hétfő

Charles Cumming: Egy idegen ország


A szerző a kilencvenes évek közepén a brit  hírszerzésnél dolgozott, ezért is gondoltam, hogy hiteles regényt tudott írni erről a titokzatos "szakmáról".

Főhősünk a kegyvesztett Thomas Kell -akire majd egy egész sorozat épül- nem kisebb feladatot kap mint megtalálni a beiktatása előtt eltűnt igazgatójelöltet Amelia Levene-t.
Mivel Thomas Kell hosszú évekig munkatársa volt Ameliának, senki sem lehet alkalmasabb a feladatra, hogy előkerítse. De arra még Thomas sem gondolt, hogy senkiről sem állíthatjuk biztosan, hogy valóban ismerjük!

De ki ez a nő?? Azon kívül, hogy a hírszerzésnél dolgozik, eltűnése napján épp tuniszban volt, és meglepő módon dada egy házaspárnál, nem mellesleg szeretője a családfőnek... (aki tisztességesen belebetegszik szerelme elvesztésébe.)
Tulajdonképen Amelia kétszer tűnik el, hiszen az első fejezet a múlt egy lényeges darabkája.
A jelenben Kell egy szálloda medencéjénél bukkan a nőre, aki ismét nincs egyedül. Nem meglepően ismét egy férfi van a képben.

Bajban vagyok az ilyen könyvek ajánlásával, mert semmi olyasmit nem szeretnék írni, ami elrontaná az izgalmat, hiszen ebben a műfajban pont ez a lényeg.
Aki lövöldözős, piff-puff, meghalsz én meg rohanok tovább sztorit vár az csalódni fog. A hírszerzés egy olyan műfaj, ahol inkább várni kell és sok-sok mozaikdarabkát összeilleszteni, na meg utazni amerre a nyomok visznek.

Pont azt kaptam a könyvtől amit vártam. Egy szimpatikus főszereplőt, aki pont olyan mint mi vagy a szomszéd férfi, de mégis van benne valami plusz amitől mégiscsak hírszerző lett belőle.
Az összes karakter remekül lett ábrázolva. És nem mellesleg az utolsó oldalig izgulhatunk, hogy előkerül-e Amelia??

Értékelés:
4 titkos cseresznye az 5-ből!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése