2015. szeptember 5., szombat

Sok jó könyv őszre -Olvasnám

Mary Kubica: A jó kislány

"Napok óta követem. Tudom, hova jár vásárolni, hová viszi tisztíttatni a ruháit, hol dolgozik. Nem tudom, milyen színű a szeme, vagy milyen a tekintete, ha fél. De hamarosan megtudom.”
Az apja tekintélyes bíró Chicagóban, az anyja merev társasági dáma. A családi elvárásokkal dacolva, az ifjú Mia Dennett rajztanárként dolgozik egy belvárosi iskolában. Egyik este a barátjával lenne randija egy bárban, de a férfi nem jelenik meg, és Mia egy titokzatos idegen oldalán távozik. Nyugodt mozdulataival és szerény modorával Colin Thatcher veszélytelen egy éjszakás kalandnak ígérkezik. Ám kiderül, hogy a lány élete legsúlyosabb hibáját követte el, amikor fölment Colinhoz.
Colin dolga az volt, hogy egy vad zsarolási akció keretében elrabolja Miát, és leszállítsa a megbízóinak. Csakhogy a terv nem várt fordulatot vesz, mert hirtelen úgy dönt, inkább elrejti a lányt egy eldugott minnesotai nyaralóban, ahol sem a rendőrség, sem az életveszélyes főnökei nem találják meg. Mia anyja, Eve, és Gabe Hoffman felügyelő akadályt nem ismerve keresik őket, ám senki nem sejtheti előre az érzelmi bonyodalmakat, melyek végül a család széthullásához vezetnek."

A Harlequin kiadó eddig nem nagyon adott ki olyan könyvet amire felfigyeltem volna. Ez az első kiadványuk amit talán érdemes lesz beszerezni. Megnéztem a kiadó oldalát,  a szerelmes füzetek mellett már jó pár könyvet is kiadtak. Főleg szerelemi történeteket, de akad egy-két kivétel.

Kiadó: Harlequin  Megjelenés: október



A Park kiadó szerintem egy remek sorozat első részével lep majd meg minket októberben. 

  Katherine Pancol: A krokodilok sárga szeme.

 Amikor krónikus munkakerülő férje lelép, hogy a szeretőjével krokodilfarmot nyisson
Afrikában, Joséphine Cortes egyedül marad két gyerekével, a magabiztos és gyönyörű tinédzser Hortense-szal és a visszahúzódó, gyermeklelkű Zoéval. Rá hárul a lehetetlennek tűnő feladat, hogy az irodalomtanári fizetéséből eltartsa magát és a gyerekeket, és megőrizze a családi stabilitást.
Eközben nővére, a gyönyörű Iris Párizs legmenőbb környéken lakik gazdag férjével.
Látszólag megvan mindene, mégis jobban unatkozik, mint valaha.
Egy újabb unalmasnak ígérkező vacsorán azonban mindkettejük élete megváltozik: Iris kiblöfföl magának egy felkérést egy történelmi romantikus regény megírására, majd megteszi Joséphine-nek a maga visszautasíthatatlan ajánlatát: ha megírja regényt, de átengedi a nővérének a dicsőséget, övé lehet minden bevétel. Az alku tökéletesnek tűnt, ám arra egyikőjük sem számított, hogy a könyv a szezon legnagyobb irodalmi szenzációja lesz.

Szintén a Parki kiadótól jön az új Nicolas Barreau könyv. A Nő mosolya, és az Álmaim asszonya után ismét a romantika jegyében a Világ végén megtalálsz címmel jelenik meg, november közepén.
Nekem picit az Álmaim asszonya csalódás volt, de persze, hogy el szeretném majd ezt is olvasni. 


 A világ végén megtalálsz a szerző harmadik, magyarul megjelenő könyve. Egy fiatal galériatulajdonos egy nap szerelmes levelet kap egy titokzatos hölgytől, aki Principessa néven írja alá a leveleit. Ki lehet ő? Habkönnyű szerelmi történet a szerző kedvenc színhelyén, Párizsban.


Még mindig Park. És ezt aztán nagyon-nagyon várom! A Láthatatlanok  emlékezetes olvasmány volt a szerzőtől.

Clara Sánchez: Lépj be az életembe
 
A tízesztendős Verónica szülei holmija közt talál egy fényképet egy kislányról, akit korábban még sosem látott, de ösztönösen nem faggatózik. Az eset után úgy érzi, hogy az otthoni szomorúság, a viták és csendek mögött valami komoly titok, mély fájdalom lappang, amiről senki sem akar beszélni. Évek múltán a kamasz Verónica elhatározza, kideríti, ki...






 És még egy októberi tünemény.  Az Eleanor és Park  az egyik kedvenc ifjúsági könyvem, így nagyon várom felül lehet-e múlni.

Rainbow Rowell: Fangirl 
 "Cath imádja Simon Snow-t.
Oké, Simon Snow-t mindenki imádja...
Ám Cath-nek az egész élete abból áll, hogy rajong - amihez nagyon ért. Cath és Wren, az ikrek kisiskolás korukban menekültek a Simon Snow-sorozathoz, miután az anyjuk elment.
Elolvasták a könyveket. Újraolvasták őket. Beköltöztek a Simon Snow-fórumokra, továbbírták Simon Snow történeteit, az összes premieren valamelyik szereplőnek öltöztek.
Cath nővére nagyjából kinőtt a rajongásból, de Cath nem bír. Nem is akar.
Most, hogy felvették őket a főiskolára, Wren megmondja Cath-nek, hogy nem akar egy szobában lakni vele. Cath kikerül a védelmi zónájából, ettől fogva egyedül kell megállnia a lábán. Lesz egy mogorva szobatársa, akinek a kedves fiúja örökké náluk lebzsel; egy regényíró professzora, aki szerint a fanfickel bealkonyult a civilizációnak; egy jóképű évfolyamtársa, aki csak a szavakról akar dumálni... és közben folyamatosan izgulhat lágyszívű, érzékeny apjáért, aki még sose volt igazán egyedül.
Tehát az a nagy kérdés: kibírja-e Cath úgy, hogy Wren nem fogja a kezét? Elég nagy már ahhoz, hogy a saját életét élje? Egyáltalán fel akar-e nőni, ha a felnőtté válás ára az, hogy le kell válnia Simonról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése