2015. május 27., szerda

Lauren Weisberger: Az ördög pradát visel

 
Nem igazán szokásom film után olvasni a könyvet.  (Fordítva gyakrabban előfordul.) Nem is tudom milyen indíttatásból szereztem be a mind a két részt. Főleg, hogy a borítón szereplő magasított csótány roppantó lábbeli már elveszi az ember kedvét az olvasástól. 
A színéről már nem is beszélve.
A film alapjául szolgáló regény nem okozott csalódást. Sőt sokkal több van benne mint a filmben! Alaposan megkurtították a sztorit, a film fele annyira lett olyan csípős mint a könyv.

Adva van Andrea, aki friss diplomájával újságírói babérokról álmodik. A siker úgy tűnik egy évnyire van tőle. Egy véletlen folytán asszisztensi állást kap a Runway divatlapnál. 
Szegény Andy-nek fogalma sincs róla, hogy a munkája alantas lesz és súlyos sebeket ejt önbecsülésén.
Miranda Priestly a lap főszerkesztője rabszolgaként bánik az alkalmazottaival. Kívánságait nem elég csak lesni, de olykor ki is kell találni.
Átlagosnak számít, hogy húszpercenként rendelik neki a friss reggelit, hiszen nem tudni mikor is fog megéhezni. A kávé, újság, tisztítóba adandó ruhák szintén a nap apró feladatai közé tartoznak.
De előfordul, hogy Párizsból telefonál, mert már egy egész perce várakozik a hotel előtt a sofőrjére. Ilyenkor a felkészült asszisztens, aki New Yorkban tartózkodik, szemrebbenés nélkül felhívja a sofőrt Párizsban, hogy ugyan guruljon már a hotel elé...
Rigolyái, hisztijei nem ismernek határokat.

Bár a film is remekül ábrázolja Andy hányattatásait a könyvben dupla annyi szenvedést kell elviselnie mint a filmvásznon. Arról nem beszélve, hogy a hallgatag és kedves Andy-nek néha gonosz gondolatok jutnak eszébe. Olyasmik, hogy mielőtt Miranda jeges vizét szervírozza, előtte igazán beleköphetne...




Andy barátnője, családja, és fiúja Alex is nagyobb teret kap a könyvben. Állása az élete minden területére kihat.

Attól függetlenül, hogy nagyon távol áll tőlem a divat meg a márkák képviselte őrület, élveztem a könyvet. Hétvégére, kikapcsolódásnak remek volt.

Olvasás után még sokáig töprengtem a gazdag és kiváltságos embereken. Konkrétan azon, hogy attól még, hogy van pénze és hatalma, miért kell rögtön agyatlannak is lenni??

Vár még rám a második rész is. Kíváncsi vagyok, hogy ez miről fog szólni, hiszen az első rész fel is ölelte a filmet.

Értékelés:
5 pradát viselő cseresznye az 5-ből!!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése