2015. március 21., szombat

Olvasnám

Emily Liebert: Mozaikdarabkák

Allison Parker tízéves fiával abban a reményben költözik vissza szülővárosába, hogy végre új életet kezdhet férje váratlan halála után. Várakozással és reménnyel telve hagyja háta mögött a nyüzsgő nagyvárost, hogy végre művészi karrierjére koncentrálhasson. Nem számít arra, hogy a múltja itt is utolérheti…
Charlotte Crane-nek valaha mindene megvolt: szerető férj, gyönyörű kislány és anyagi biztonság. A tökéletes felszín azonban egy lassan darabjaira hulló életet rejt. Allison érkezésével Charlotte végre igaz barátra lelhet. Miközben a két nő barátsága egyre jobban elmélyül, Charlotte rájön, hogy sosem késő megkeresni azt az utat, ami veceisszavezethet a rég tapasztalt boldogsághoz.
Emily Liebert regényében az emberi kapcsolatok törékenységéről és a szeretet mindent elsöprő, gyógyító erejéről mesél két nő fájdalommal terhes, de felemelő pillanatoktól sem mentes életén keresztül.


A General Press kiadó könyveiben ritkán csalódom, így szinte biztos, hogy ez is tetszene, a borító nagyon tetszetős.




Beatriz Williams: Perzselő nyár
A New York-i Lily Dane számára 1938 májusa egy újabb jól megszokott, idilli nyár kezdete. Seaview-ban minden csendes, unalmas és kellőképp konzervatív.
A Seaview Klub napernyőinek árnyékában hűsölő úri üdülőközösség kedélyeit azonban alaposan felborzolja a Greenwald család érkezése - Budgie és Nick Greenwald nem szívesen látott vendégek itt. A múltból előbukkanó kísértetek ők, Lily egykori barátnője és hajdanvolt vőlegénye, akik nemrégiben házasodtak össze. Miután Budgie megérkezik, hogy a családja régi nyaralóját felújíttassa, ismét a közösség társasági életének középpontjába kerül, és Lily bizalmába is visszaférkőzik. Seaview-ban tartózkodik a Yankees dobója, Graham Pendleton is, aki hevesen udvarolni kezd Lilynek, Nick pedig összebarátkozik Lily kishúgával. Egyre több titok és gubancos családi kapcsolat kerül napvilágra. Mi történt pontosan hét évvel ezelőtt szilveszter éjszakáján? Ki árulta el a szökött szerelmeseket? Mibe rokkant bele Lily édesapja?
A perzselő nyárban Lily és Nick kénytelenek szembenézni elfojtott érzéseikkel, állva kell maradniuk érzelmeik viharában, miközben az évszázad legpusztítóbb hurrikánja száguld New England partjai felé, örökre felforgatva világukat.
Szintén General Press. Nagyon ígéretes a fülszöveg.

Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

 Jasmine két dologhoz ért: profi üzletasszony és odaadó testvér. Ám amikor váratlanul elveszíti a munkáját, törékeny nővére pedig kezdi önállóan bontogatni a szárnyait, rá kell ébrednie, hogy nem tudja, merre halad az élete.
Álmatlan éjszakáin az ablakból figyeli a szomszéd sztár-DJ és családapa részeg randalírozását: Matt is munkanélkülivé vált, amikor a talkshow-jában egy szilveszteri pajzán tréfa nem úgy sült el, ahogy tervezte.
Jasmine-nak minden oka megvan rá, hogy utálja Mattet, és úgy tűnik, az érzés kölcsönös, a két ember útjai azonban visszavonhatatlanul keresztezték egymást. Az évszakok múlásával pedig nem csak a kertészkedésbe temetkező Jasmine udvara lesz egyre pompázatosabb: egy valószerűtlen barátság és egy bimbózó szerelem is bekopogtat hősnőnk ajtaján.
Cecelia Ahern legújabb története elgondolkodtató, bájos és felemelő, megnevettet és könnyekre fakaszt, és legfőképp emlékeztet minket arra, hogy az életet élni érdemes.


Cecelia akár a barinőm is lehetne, de nem mindig olyat ír ami tetszik. Na, majd most, hátha.
Athenaeum kiadó, megjelenés április.

Rachel Cohn- David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája

 Te mit csinálnál, ha életed első szerelme a szakítás után közvetlenül megjelenne egy másik pasival a koncerteden? Ha még nincs ötleted, eláruljuk, mit tett Nick. Mielőtt még az exe odaért volna hozzá gratulálni a frenetikus koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen egy kicsit a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Szóval csak 16 éven felülieknek!

David Levithan miatt vagyok kíváncsi a könyvre, a Nap nap után könyve nagyon tetszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése