2015. január 5., hétfő

Liane Moriarty : A férjem valamit titkol


     "Semmit sem érdemeltem, és mindent megkaptam."
     

Nos azt hittem, hogy ez egy olyan kisvárosi  félrelépős, nőcis regény lesz.
Kis nyomozgatás, szeretők, házasság megmentés, és hasonlók.
A fentiek helyett kaptam egy nagyon jó kis thrillerbe hajló könyvet.

Cecilia azon nők közé tartozik, akik az élet minden pillanatát hasznosan töltik. Élete legnagyobb projektje a családja, és azon belül millió kis projekt fut.  Tupperware- tanácsadó, a szülői munka közösség elnöke,  elsőnek süti a süteményt a jótékonysági vásárra, és lányai iskolai feladatiból is kiveszi a részét, legyen az makett készítés vagy falevél gyűjtés.
A maximalista Cecilia egy nap épp lányának segít, és a padláson kutakodik a Berlini fal egy darabkája után, mikor egy poros borítékot talál, férje kézírásával.
Kezdődik a dilemma, elolvassa vagy sem.

Miközben Cecilia ott áll a padláson a levéllel, megismerjük Tess-t akinek váratlanul szembesülnie kell azzal, hogy ő lett az a bizonyos harmadik a saját házasságában.

Nos, már két szálon fut a történet, és ehhez még csatlakozik Rachel. Aki  történetesen Cecilia gyerekeinek iskolájában titkár. Tess pedig átmenetileg szintén ebbe az iskolába íratja be fiát, amíg kitalálja, hogyan tovább.
Összefutottak a szálak, kezdődhet a izgalom!!

Cecilia megkapja élete legnagyobb projektjét! Férje a  80' -as évekből,még a házasságuk előttről egy hatalmas titkot cipel.
Ez a titok pedig kihatással lesz a környezetükben élőkre is. Arról már nem beszélve, hogy egy titok nem is titok többé, ha már ketten is tudnak róla.

Nemcsak azért izgalmas a történet mert párhuzamosan három szálon fut. Nagyon jól lett felépítve, és adagolva. A karakterek akár a szomszédaink is lehetnének.
És bár utólag egyértelműnek tűnik, én olvasás közben nem jöttem rá az összefüggésekre.
Egyedül Cecilia volt számomra unszimpatikus, és végtelenül idegesítő!! Az ilyen típusú emberektől falra mászom. 


Olvasmányos és izgalmas. Az Epilógus különösen jó végszava lett a könyvnek. Moriarty nagyon jól ír.

Értékelés:
4,9 eltitkolt cseresznye az 5-ből!!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése