2014. szeptember 11., csütörtök

Ron Rash: Serena


"Azt akarom, hogy mindent megtapasztalhassak, amit te."

Valahol Észak- Karolina  hegyvidékein befut a vonat. A vonatról leszáll Mr.Pemberton és újdonsült felesége.
Az állomáson egy terhes nő várja őket.
Így indul a nem mindennapi történet az 1930-as évek Amerikájában.

Mr. és Mrs. Pemberton fakitermelő vállaltuk felvirágoztatásra készülnek. Sajnos a legrosszabbkor, a természetvédők Nemzeti Park létrehozásán fáradoznak.

A könyv eleinte szép lassan csordogál, megismerjük a telepet, az ott élőket, a nehéz és veszélyes munkát. Tetszett, hogy a munkásokról is képet kapunk, köztük járunk, megismerjük a félelmeiket, az egyszerű életüket.

Mrs.Pemberton, vagyis Serena több szempontból is feltűnést kelt, nemcsak azért mert férjével együtt fáradhatatlanul dolgozik, hanem furcsa viselkedésével félelmet vált ki az emberekből. Férfi nyeregben lovagol és egy idomított sassal kígyókra vadászik. És ez még nem minden...

Ahogy halad a történet, egyre inkább krimi felé hajlik, hol a véletlen, hol a szándékosság szedi az áldozatait, az emberek hullanak mint a legyek.
És a hullahegyeken ott áll a megrendíthetetlen nő Serena, akinek nincs múltja, viszont a jövőjét kristálytisztán látja.

Az Arany Pöttyös könyvek kizárólag felnőtteknek szólnak, így nem lepődtem meg, hogy ennyire komoly, misztikus és véres sztorit kaptam. Pergősebb cselekményt elviseltem volna, kicsit lassú volt nekem a történetvezetés.

Kis szépséghibája ellenére remek könyv, különleges, és alapos.


Értékelés:

4 kivágott cseresznye az 5-ből!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése