2014. augusztus 14., csütörtök

Teddy Wayne: Jonny Valentine szerelmes éneke


Meghökkentő történet az amerikai álomról.
Érdekes, szomorú és olyan igazi amerikai fröccsöntött műanyag ízű. 

Mit vagyunk képesek elviselni, feláldozni a sikerért, hírnévért, hatalomért?



"Azt akarom, hogy az életem buli legyen. Se szülők, se szabályok, se semmi. Hogy senki se állíthasson meg.
              Senki se állíthasson meg."
              /Justin Bieber/
           
             
Jonny Velentine tizenegy éves!!!! Két éve egy véletlen, és egy a YouTube  oldalára feltöltött éneklése máris a hírnév felé repíti.
Jane -aki sosem anyaként, mamiként, csakis Jane -ként van Jonny mellett inkább menedzsere mint az anyja. Apa sehol, anyuka pedig vasmarokkal szorítja a fiát és az egyetlen lehetőséget, ami egy szupermarketből a Los Angeles-i lemezcégekig és a sokcsillagos szállodákig emelte őket.
Jonny magántanuló, cégek öltöztetik, szállodák nyújtanak neki otthont, a délutánjait próbákkal tölti, az éjszaka a munkáról, koncertezésről szól.
Ha interjút ad, minden várható kérdésre betanult választ ad.
Telefonja, számítógép nincs.
Imázsát anyuka építi, a közösségi oldalakat Jane tölti meg Jonny tartalommal.

És mindebben a káoszban, ami ki tudja hová vezet, -Jonny álma szerint, Michael Jackson nyomába -  áll egy tizenegy éves gyerek, aki hajnalonként a világ legmagányosabb gyereke a pazar szállodai szobákban, ahol egyetlen szórakozása és társa egy játékkonzol.

Tilos önálló döntéseket hozni, tilos szénhidrátot enni, tilos Jane-t  és a döntéseit kritizálni, tilos minden ami kicsit is jó vagy élvezhető lenne.

Jonny altatóktól remél álmot, és nyugtatóktól magabiztosságot a színpadon.

A szerző a tökéletes gépezetbe apránként szórja a homokot, Jonny számára kiderül, hogy Jane sem jobb, erősebb mint bárki más. Ő is gyarló, esendő ember, akinek ezer hibája és még több titka van.

Miközben a magabiztos  Jonny meghódítani készül a világot, egy gyerek az apját és a helyét keresi a világban. Vagyis abban a fura világban amiben Ő  (kényszerül) él(ni.)

Értékelés:
4 sikeres cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése