2014. augusztus 19., kedd

Mary Robinette Kowal: Üvegbűbáj



Gondoltam belinkelem az első részt a Tünékeny Illúziók bejegyzését, de nem találtam meg... hogy miért nincs azon még agyalok, a biztos, hogy olvastam.

Senki se ijedjen meg, ha nem olvasta az első részt az sem baj. Bár a főszereplők ugyanazok, nem kapcsolódik szervesen egymáshoz a két könyv.

Az első rész tetszett is meg nem is. A bűbájolás, illúziókeltés olyan varázslatos volt, feldobta a történetet. A körítés viszont elég gyengécske lett.

Jane és Vincent az első részben találnak egymásra, itt már boldog házasok. Mindketten a bűbájolás elkötelezett hívei. Bár akkoriban ez főleg férfiak foglalatossága volt, Jane bátran vállalja, hogy nemcsak hímezni szeret.

1815. A házaspár közkedvelt a felsőbb körökben. Sok megrendelésük van. A walesi herceg megbízása után, úgy döntenek, hogy nekik sem árt ha naprakész a tudásuk, ezért Belgiumba utaznak, hogy új technikákat tanuljanak.

Jane és Vincent azonban váratlanul politikai viszályok között találja magát, ahol a bűbájolás egy olyan új fegyver lehet a hadsereg kezében amit mindenki szeretne a saját birtokában tudni...

Valahogy ez a rész kevésbé volt mesés és olyan Jane Austen hangulatú.
Inkább izgalmas volt és lendületes. Bár még ezen is lehetne mit javítani.

A borítót kár volt elrontani ezzel a biggyedt szájú nőszeméllyel. 


Értékelés:
3,5 üvegbe zárt cseresznye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése