2013. október 1., kedd

Európa Könyvkiadó újdonságai



Nagy örömömre az Európa kiadó minden műfajra nyitott, ez látszik a változatos és sokrétű kínálaton. Hamarosan a kiadó gondozásában megjelenik két nagyon szép kötet.

Az egyik könyv nem ismeretlen a számomra korábban, igaz már elég rég (2007)az Animus kiadó már kiadta, ezúttal új köntösben olvashatjuk ezt a remek regényt.


Meg Rosoff : Majd újra lesz nyár


 Sokkal könnyebb volna elmondani, miről szól ez a könyv, ha egyszerűen egy nehéz időkben kibontakozó, igaz szerelem története volna. De ennél sokkal több… Daisyt New Yorkból Angliába küldik, hogy számára addig ismeretlen unokatestvéreivel töltse a nyarat. Három fiú és egy lány várja: Osbert, Isaac, Edmond és Piper. A messziről jött vendég még sosem találkozott hasonló alakokkal. Edmond különösen fura egy figura, s Daisy számára sorsfordítóvá teszi ezt a nyarat. Közben a világban is minden felborul…



A másik izgalmasnak ígérkező kötet az Örök kaland - a borítója nagyon tetszik és a fülszöveg is ígéretes! 1975!!!-ben íródott fantasy, úgy látszik kortalan, és végre hozzánk is megérkezett.


 Natalie Babbitt: Örök Kaland





Winnie Fostert, a tízéves kislányt gazdag szülei még a széltől is óvják. Winnie unatkozik a kerítésekkel körbevett birtokon, és bosszantja a sok óvintézkedés, ezért kiszökik a közeli erdőbe. Itt ismerkedik meg Jessie Tuck-kal, aki nagyjából tizenhétnek néz ki, de elmondása szerint száznégy éves. A Tuck család ugyanis minden jel szerint megtalálta az örök élet forrását.

Az öröklét misztériumát kutató regény izgalmas formában fogalmazza újra az emberiséggel egyidős kérdéseket: miért vagyunk halandók, és ha tehetnénk, választanánk-e az öregedés helyett az örökkévalóságot.

Natalie Babbitt 1975-ös fantasyje több díjat elhódított, kétszer (1981-ben és 2002-ben) megfilmesítették, és több ízben beválogatták a gyermek- és ifjúsági irodalom legfontosabb száz kötetét összesítő listákra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése