2013. augusztus 26., hétfő

L. Marie Adeline : S.E.C.R.E.T A titkos társaság



"Akinek van szeme, pontosan láthatta a szánalmas, barnás színű aurát, ami állandóan körbevett, akár a  kudarc porfelhője. Eljött az idő. Hogy fejest ugorjak az életembe."

Sokan nem fogják kézbe venni ezt a könyvet, mert attól tartanak, hogy olyan mint az utóbbi időben megjelent tucatnyi másik erotikus könyv, ami nem szól másról csak a testiségről. Pedig ez a könyv értelmes, van mondanivalója és az erotikus mozzanatok is párszor fordulnak csak elő.

A könyv olvasása közben számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem, ami baj, hogy a történet éppen csak, hogy érint egy-egy témát, elejt egy mondatot de semmit sem fejt ki, nem megy végig rajta.

Cassie harmincöt éves, egyedül él, ráadásul az ólom nehéz özvegy titulus is kijár neki. Csendben él, dolgozik, hazamegy, eszik-alszik. nem jár el sehová, nincs társasága, nincs szerelme, nincsenek vágyai...egyedül mindenhol rossz, a moziban, egy bárban, kiránduláson... még barátnője sincs, akivel esetleg együtt szapulhatnák a férfiakat.

Munkája közben, a kávéházban ahol dolgozik, egy vendég egy noteszt felejt az asztalon... Cassie beleolvas ugyan, de annyira intim dolgok vannak megfogalmazva a noteszben, hogy esze ágában sincs valakinek a magánéletébe kukkolni, helyette elgondolkodik, hogy neki miért nem udvarol senki? Miért nincs olyan kalandokban része mint a notesz tulajdonosának? Miért nem tud nyitni a világ felé, és élvezni az életet?

A könyv lényege, hogy egy titkos női társaság egyfajta utat mutat a magányos, teljesen elszigetelődött nőknek. A könyv szerint minden nőnek, minden korban joga van a szexhez, a testi örömökhöz, ahhoz, hogy jól érezze magát, hogy van, választási lehetősége. Ráébresztik, a nőket, hogy igenis szerethető, hogy lehetnek vágyai, hogy nemcsak passzív szereplője lehet a saját életének.

Magával, a könyv mondanivalójával nagyon is egyetértek!! Az életünk ritmusában a testi öröm, a jól érzem magam a bőrömben-jelző valahogy a fiatalságunk elejéig villog, aztán szép lassan kihuny a fénye, és maradunk CSAK feleségek, anyák, mamik stb. pedig ennek nem kellene így lennie! Igenis jár az öröm, a kaland minden korban.

Ami nem tetszett a könyvben, az az, hogy minden egy éjszakás kalandot ami Cassie megélt, tökéletesnek mutat be.És bár a helyszínek különbözőek, a forgatókönyv ugyanaz...
Nem hiszem, hogy minden ilyen kaland ennyire pozitívan sülhet el, még ha Cassie-t a nagy a titkos társaság a történet elején feltérképezett, megtudva a nő férfiideálját és minden titkos vágyát.
Minden férfi fiatal volt, és izmos, és lehengerlően profi, egyik sem volt túl szőrös, vagy éppen nem túl illatos, és persze mindegyik levette a zoknit...

Az a baj a szexuális tartalmú történetekkel, hogy vagy túl rózsaszínben mutat mindent, vagy túl pornográf... arany középút nincs.

Cassie szerencsére szimpatikus szereplő volt, minek után ráébredt, hogy ő még igenis egy élő nő, és megélt kalandokat, a szerelem után kezdett áhítozni.
A könyv végével sajnos nem értek egyet, szerintem Cassie csak fehéren vagy feketén látta a dolgokat.

Minden esetre ajánlom a könyvet, mert nagyon olvasmányos és izgalmas, és elgondolkodtató.

Értékelés:
3,7 titkos cseresznye az 5-ből!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése