2013. június 24., hétfő

Isabel Wolff: A legjobb kép róla



A szerző előző könyve a Mesés ruhák kalandjai is jó volt, ez a könyve viszont remek lett!! A borító sajnos nem lett kellően figyelem felkeltő, de a fülszöveg teljesen azt ígéri amit kapunk a könyvtől!

A vintage ruhák után, egy újabb különlegességről olvashatunk. Ella portréfestő.

A könyvben remekül lett vegyítve a portréfestés körüli érdekességek, és Ella élete, családja.

Miközben a lány sorra festi le a családokat, diplomatafeleségeket, húga bejelenti, hogy férjhez megy.  Anyjuk nagy vehemenciával veti bele magát a szervezésbe.

Egy interjú kapcsán, Ella kénytelen nemcsak a munkájáról, de a családi életéről is beszélni, a jól értesült riporter szerint Ellát, nyolcévesen örökbe fogadták...

Az egész történet, kerek, érzelem gazdag, életszerű! Elkezdtem olvasni és nem bírtam letenni, nem egy terjedelmes mű, mégis olyan sok szál van benne, hogy mindig van ami hajt előre, minket, hogy gyorsabban olvassuk. Ilyen szál például Ella megrendelőinek élete, akik festés közben megnyílnak a lány előtt. vagy éppen Ella apja, aki sok év után felbukkan a lány életében, de itt van még a lány húga, aki megrendeli vőlegénye portréját Ellától, viszont ez azzal jár, hogy a férfit is meg kell ismernie, holott már az első perctől kezdve ellenszenves volt neki...

Sok apróság még inkább feldobja a történetet, ilyen például Ella barátnője, a kéz és láb modell Polly! Polly-ból  plakáton és reklámban csak a keze vagy a lába látszik, de sokszor filmekben kézdublőr is, például Kiera Knightley-nek is kölcsönözte már a szép kezeit. Simogatta Sean Connery-t, vagy éppen Jude Law-ot is.

És nagy örömömre találtam pici utalást a szerző előző könyvére is, egy pár mondat erejéig feltűnik egy szereplő a a Mesés ruhák kalandjaiból is!

Nagyon megszerettem Wolff stílusát, és reménykedem benne, hogy hamarosan lesz újabb könyve is.


Értékelés:
5 festői cseresznye az 5-ből!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése