2013. május 21., kedd

Sara Fawkes : Amit csak Ő akar



Miután egyre másra jelennek meg a könyvpiacon az erotikus könyvek, sokszor arra gondolok, hogy el kellene párat olvasnom, hátha vannak köztük olyanok amik meggyőznek arról, hogy ebben a műfajban is lehet jót írni.

A Szürke ötven árnyalata nem győzött meg. Ennél a könyvnél a borító ragadta meg a figyelmem, tetszik, hogy nincs rajta se bilincs, se félmeztelen kigyúrt férfi.

Azt kell, hogy mondjam ez a könyv nem volt rossz, tetszett a stílusa,  bár az erotikus mivoltához híven, bőven van benne ágyjelenet. Valahogy az jutott eszembe, hogy a nők nem szexfilmet néznek, hanem olvassák... nekem a kevesebb több, ilyen téren is, így nem igazán látom értelmét , ha három oldalanként van benne ágyjelenet-rendesen részletezve.(Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy itt-ott volt némi zavar,és baki.)

Szerintem a történet tucatnyi másik erotikus könyv ajánlója is lehetne. A szegény lány Lucy, Manhattan egyik hatalmas multi vállalatánál beugró munkát végez, persze sok pénzről, gondtalan életről álmodozik, de szülei halála után, még az egyetlen örökségét, a házát is elveszti, így a puszta létfenntartásért küzd.
Munkahelyén felfigyel egy vonzó férfire, aki egy nap kezdeményez Lucy pedig enged a csábításnak. Az már csak később derül ki, hogy az ominózus férfi a vállalat igazgatója.
Jeremiah Hamilton  személyes asszisztensének kéri fel a lányt, minden földi jót, luxust és rengeteg pénzt ajánlva, amit Lucy nagy pironkodás közepette elfogad.

"-Mit ért személyi asszisztens alatt?
-Amit csak akarok."

Az üzlet létrejött, innentől kezdve Lucy Jeremiah játékszere, minden értelemben.

Ami igazán nem tetszett, az a férfi állandó basáskodása szex közben, miért kell káromkodni, közönséges trágár szavakkal megnyilvánulni? A csaj már úgyis, szó szerint eladta magát neki...

Lucy-t sem értem, nem értem ezt a fajta függőséget. (ahogy az alkoholt, és a drogot sem értem, persze a csoki az más) Sok minden fontos az ember életében, de nekem ez a testiség dolog pénzért valahogy annyira megalázó, értelmetlen...

Hogy mikor áldoz le ezeknek a könyveknek a sikere/divatja számomra rejtély, úgy látom mintha a kiadók még csak most lendültek volna bele csak igazán, és tucatszám potyognak a rossz ágyak, döngető férfiak, fojtogató szenvedélyek, fülledt éjszakák. Alapvetően ugyan arra a koncepcióra épülve, a szegény,pironkodó, tapasztalatlan lány, boldogan teszi szét a lábát a hatalmas (minden téren) kő gazdag, jóképű hercegnek, aki csak őt akarja.

Hogy van -e tanulsága ezeknek a könyveknek, illetve lehet-e belőle okulni, tanulni, vagy csak pusztán szórakoztatja az arra kíváncsiakat magam sem tudom.

A könyv egyébként sorozat, így  Lucy és Hamilton na meg az újabb szereplő(k) története nem ér véget az első résszel.

Értékelés: 
3 vonzó cseresznye az 5-ből!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése