2013. február 14., csütörtök

Vág Bernadett:Zacc



"Romos ,öreg háza fülledt pesti nyárban,összeérnek a gangon az életek.Valami történni fog ma éjjel-krákogja Galambosné, a harmadikon lakó jósnő."

Vág Bernadett könyveit méltatlanul kevesen olvassák.A Kibeszélem az Uram,A nagy pasivadász,Konyak és margaréta az eddig megjelent könyvei,nekem már csak a Konyak és margaréta az egyetlen elmaradásom de hamarosan sort kerítek rá.
A Zacc egy igazán magyaros mentalitású,humoros,sírós könyv.A VII. kerületi ,öreg Pesti bérház lakói megosztják velünk múltjukat és szenvedéseiket.A könyvben  jó pár olyan oldal van amit fuldokolva röhögtem végig,annyira jók annyira jellemzőek a a magyar emberre. Hol Asztrobella vagyis Galambos Józsefné,vagy Déri Dezső esetleg Varga Izabella életébe léphetünk be.
Az ilyen könyvek arra jók,hogy amikor rossz passzban vagyunk ne érezzük egyedül magunkat a bajunkkal.Megnyugodhatunk,hogy más is volt már reménytelenül szerelmes,más is érezte már,hogy elrontotta az életét,és sokan vannak olyanok akik képtelenek változtatni az életükön.De a sok szomorúság mellé eszméletlen humor párosul.Könnyebben vesszük az akadályokat ha tudunk neveti.

" Ekkor eszébe jutott ,hogy Galambosé mindig azt mondja,ha nem tudsz elaludni Zsuzsikám ,hívd az őrangyalaidat,és kérd tőlük az álmot.Lehunyta hát a szemét,és megszólította az őrangyalait.Tizenöt volt belőlük.Eredetileg csak egyetlenegy őrangyala volt,legalábbis ennyit számolt körülötte Galambosné hunyorogva,de aztán hívott rá még tizennégyet.Akárhány se elég belőlük,ebben a mai világba hidd el,Zsuzsikám mondta,nekem például ötvenegy van."

Értékelés:
4,9 cseresznye az 5-ből!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése