2013. február 8., péntek

Stephanie Barron:Az Udvarház rejtélye



 Nem szoktam a fülszöveget belinkelni,de most muszáj,egyrészt mert annyira már nem tudom átadni a könyv hangulatát mint amikor olvastam,másrészt a lényeg benne van,így nem lövök le semmi poént vagy fontosat a történetből:-)

"Amikor Jane meglátogatja kedves barátnőjét, Isobel Payne-t, Scargrave úr nőjét, szörnyű tragédia közepébe csöppen. Isobel középkorú férje váratlanul rosszul lesz, majd néhány óra leforgása alatt meghal. Halála lesújtja az ifjú feleséget, aki azonban hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy ez még csak a kezdet: fenyegető levelet kap, melynek névtelen szerzője őt és az earl unoka öccsét házasságtöréssel… és gyilkossággal vádolja. Isobel, a botránytól rettegve, Jane-hez fordul segítségért.
Jane megoldhatatlannak tűnő rejtéllyel áll szemben. Szorítja az idő: ha meg akarja akadályozni, hogy barátnőjét a Newgate börtönből a vesztőhelyre vigyék, le kell lepleznie a valódi tettest vagy tetteseket – ám azt álmában sem gondolná, hogy eközben az ő élete is veszélybe kerül."


Nagyon tetszett!!! Vágytam már valami régire,ahol körmondatokban beszélnek,és még azt is virág nyelven közlik veled ,ha hülye vagy:-) Mellesleg tényleg olyan érzésem volt mintha Austen írta volna!! A vége picit már el volt nyújtva,de nekem, a fő agy trösztnek mégsem sikerült kitalálnom ki a gyilkos! :P

Már szerettem volna valami klasszikusat olvasni,ami visszarepít az ötórai teákhoz, a csipkés ruhákhoz,és ahhoz a fura megfoghatatlan bájhoz ami Jane Austen  korára oly jellemző!

A könyv nagyon fura volt nekem abból a szempontból,hogy annyira Austen a stílusa,hogy sokszor figyelmeztetni kellett magam,hogy ezt nem ő írta.

A könyv elején a szerző elmeséli hogyan s miként kezdett neki a regénynek-most nem tudom,hogy ez igaz??? Tényleg léteznek ezek a levelek,naplók amiből Barron kikerekítette ezt a könyvet?

Minden esetre izgalmas volt,remek szereplőkkel ,igaz a vége lehetett volna kicsit gyorsabb is,de nem panaszkodom.


Értékelés:
5 cseresznye az 5-ből!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése